Klimaatneutraal

Wij stellen alles in het werk om klimaatneutraal te opereren en zo groen mogelijk te produceren. Zo maken we gebruik van groene stroom en hebben we een uiterst efficiënt netwerk, waardoor minder transportbewegingen nodig zijn. We werken met partners die, net als wij, de hoogste prioriteit geven aan duurzaamheid. Deze partners hebben wij om ons heen verzameld door jarenlange ervaring in de kunststof spuitgietbranche.

Echter, gedurende sommige stappen in het proces ontkomen we niet aan een minimale uitstoot van CO2. R2S biedt de mogelijkheid om dit te neutraliseren via onze partner Lokaal Neutraal die door het aanplanten van groen, lokaal hier in Nederland, Co2 uit de lucht opneemt. Dit betekent dat er hier in Nederland een verschil wordt gemaakt.

Doordat Lokaal Neutraal in Nederland bomen plant, kunnen we ons groen op de juiste manier beheren en controleren. Zo zorgen we voor additionele CO2 opname en dus reductie.

Naast het laten aanplanten en beheren van groen zijn we ook zelf continu op zoek naar mogelijkheden om onze CO2-uitstoot verder te minimaliseren en daardoor volledig klimaatneutraal te worden. Er ontstaan steeds meer technieken die kunnen bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2, alsook het opnemen van bestaande CO2. Wij volgen deze initiatieven op de voet en zijn nauw betrokken bij diverse initiatieven met betrekking tot duurzaamheid, circulair en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met als einddoel om, samen met onze partners, geheel CO2 neutraal te produceren.

We zijn constant in gesprek met overheden en gemeentes om te kijken hoe we hen kunnen helpen om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en daarmee het milieu minder te belasten. We bezoeken events om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, die wij op onze beurt weer met onze partners bespreken om te zien hoe wij hierop kunnen inspelen.

100% circulair en 100% CO2 vrij! Dat is waar wij voor staan.


Partner van